Biografie

Sebastian Petersen op de vernissage van zijn expositie in Galerie ArtattackBeeldend kunstenaar
Sebastian Petersen kreeg teken- en schilderles van Charito Montoro Crahay. Pablo Picasso was zijn eerste sterke invloed. Een andere kunstenaar die zijn werk heeft beïnvloed is Armando.

Zijn stijl is kleurrijk, expressief figuratief, waarin ook kubistische invloeden een rol spelen. Sebastian is 'een kind van na de Tweede Wereldoorlog': Picasso en CoBra enerzijds en de nul beweging (Armando) anderzijds.

Hij exposeert in 't Gooi en in Rotterdam, onder andere in Galerie Kralingen, Galerie De Verbeelding in Oud-Beijerland en Galerie ArtAttack in Delfshaven.

Er zijn werken van hem verkocht in Nederland, Duitsland, Zweden en Frankrijk.

Musicus
Sebastian Petersen studeerde klarinet bij Frans de Jong,voormalig soloklarinettist van het Radio Filharmonisch Orkest, aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, waar hij in 1998 afstudeerde.                 Ook kreeg hij de aantekening ensembleleiding.                                                                                   

Daarna studeerde hij verder aan het Rotterdams Conservatorium bij Jan Jansen, klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, met als specialisatie es-klarinet.                                                  Tevens volgde hij masterclasses bij de klarinet-solist Walter Boeykens.

Momenteel geeft Sebastian les aan het Klarinettencollectief  te Dordrecht.

Met dit Klarinettencollectief treedt hij regelmatig op.


Bovendien treedt hij regelmatig op met het EnsemLeChatNoir, waarvan hij sinds de oprichting in 2007 deel uitmaakt. http://www.ensemblechatnoir.nl/index.html

Vanuit EnsemLeChatNoir is een nieuwe formatie ontstaan: Ensemble Guillaume de Machaut.

In 2018 werd Sebastian benoemd tot kapelmeester van "Die Papendorfer Musikanten" 

http://www.diepapendorfermusikanten.nl/KapelMeester.php    

https://www.youtube.com/watch?v=T0AkQK8QpLE                       

Hij volgt de opleiding tot orkestdirigent HaFaBra aan de Bourdon Hogeschool in Gouda, alwaar hij in juni 2019 hoopt af te studeren.

Sebastian is actief als componist en arrangeur voor blazers-ensembles en HaFaBra orkesten.

 

Kralingenchatnoir
 Dirigent                                   Opening expositie Galerie Kralingen                     EnsembLeChatNoir  

Componist
Voor deze ensembles componeert Sebastian ook muziek. Zijn inspiratiebronnen zijn ondermeer Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Ludwig von Beethoven en Wolfgang Amadeus Mozart, maar ook de heldere en eenvoudige motieven uit moderne jazz en popmuziek.

Bij schrijven van fuga's en canons is Bach de grote inspiratie, met name de lijnen in de polyfonie. Iedere stem (lijn) is even belangrijk. Zo heeft componeren grote overeenkomst met schilderen: voor beide zijn mooie lijnen belangrijk.